Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Culturii

A A A

Aplică la proiectele
Culturale / Editoriale

Rezultate

Povestea de iarnă s-a încheiat cu un concert caritabil la Cetatea Sorocii

Publicat:V, 01/14/2022 - 19:08

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a participat alături de Prim-Ministra, Natalia Gavriliță pe 14 ianuarie la concertul final în cadrul proiectului caritabil „Povestea de iarnă” organizat la Cetatea Soroca.

Parte a programului sărbătorilor de iarnă, Lupii lui Alex Calancea Band au susținut un concert spectaculos și impresionant de totalizare a Drumețiilor lor în toată țară.

Prezent la festivitate, Sergiu Prodan a menționat că:

" Prin această Poveste de iarnă, am demonstrate că ne putem uni forțele și aduna talentul pentru a promova tradițiile noastre populare, dar și cultura de performanță, în frunte cu nume mari din industria muzicală precum Alex Calancea Band, Surorile Osoianu, Guz. De asemenea scena Târgului de Crăciun a sunat diferit grație colectivelor populare de la Anenii Noi, de la Ceadîr-Lunga, Florești, Ungheni, Taraclia, Sîngerei, Criuleni, Glondeni, Ocnița și Hîncești, iar Orchestra Lăutarii, Cristofor Aldea-Teodorovici Band, Vali Boghean Band, Moldovian Youth Orchestra, Trigon, Cuibul, Cătălin Josan, Pasha Parfeni și toți ceilalți au creat o magie artistică pentru toți cetățenii. Cred că nu întâmplător asistăm astăzi la acest eveniment dinaintea Zilei Naționale a Culturii, în acest context vă felicit anticipat pentru dedicație, încredere și motivație de a face tot ce vă stă în putere pentru cultură națională, dar Vă și mulțumim pentru că ați dăruit prin artă emoția sărbătorilor în inimile tuturor.“

 

Amintim că a doua ediție a Proiectului „Povestea de iarnă” a urmărit scopul să readucă, printr-o serie de activități caritabile și program artistic, spiritul sărbătorilor acolo unde este nevoie de mai multă speranță, atenție și bucurie: în case de copii, centre de plasament, aziluri pentru persoane vârstnice și persoane cu necesități speciale, precum și școli muzicale, școli de arte.

 

Astfel, Lupii lui Alex Calancea au pornit cu daruri în Drumeții și au concertat în fața copiilor instituționalizați în case de copii sau centre de plasament, în fața vârstnicilor din aziluri de bătrâni.