GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Anunţ privind sesiunea de colectare a ofertelor în cadrul Programului pentru editarea cărţii naţionale – 2022

Publicat:M, 01/05/2022 - 14:39

Ministerul Culturii iniţiază sesiunea de colectare a ofertelor în cadrul Programuluipentru  editarea cărţii naţionale – 2022 în conformitate cu Regulamentul cu privire la selectarea, editarea şi achiziţia cărţii naţionale din mijloacele prevăzute în bugetul de stat, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 256 /2013. 

 

     Editurile interesate vor depune dosarul  de participare pe suport de hârtie la adresa Piaţa Marii Adunări Naţionale,1, birou 328 şi în regim on-line prin completarea unui formular fără înregistrare/autentificare,/logare: www.mc.gov.md. Directoriul Proiecte editoriale.

 

            Aferent dosarului  pe suport de hârtie, ofertantul va prezenta  până la 20 pagini de manuscris din fiecare titlu de carte propus spre editare (exceptează autorii clasici) cu indicarea numelui și datelor de contact ale redactorului ofertei.

 

    Termenul limită de depunere a ofertelor:  18 februarie 2022, ora 15.00

 

                   Criterii de selectare   generale:
       a) calitatea generală a cărţii editate (titlu de referinţă, conţinut, calitate editorială şi poligrafică, design etc.); 
       b) relevanţă, utilitate publică, noutate; 
       c) interes public, demonstrat prin diverse testări; solicitare a bibliotecilor; stimularea literaturii cognitive pentru copii;
       d) valoarea şi notorietatea autorului selectat şi a lucrării prezentate;
       e) oportunitatea editării în raport cu necesarul bibliotecilor publice;

        f) executarea tehnică şi grafică a cărţii;

    g) tiparirea a unui tiraj suplimentasr de 300 (trei sute) de exemplare pentru comercializarea prin rețeaua de librării. Confirmarea tipăririi tirajului suplimentar de 300 ex. va servi factura de la tipografia care a fabricat tirajul cărții.

 

 

 Notă. Volumul  adnotării (rezumatul  lucrării propuse cu  indicarea tematicii și   categoriei de cititori) – pînă la 10 enunţuri.

       

 

Persoana de contact: Ecaterina Rudakov, 022 23 22 04, 067664708