GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Atelier de bandă desenată „Citim și desenăm împreună cu pictorul Octavian Curoșu”

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Alianța Franceză din Moldova, organizează pe 7 februarie 2024, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, un atelier de bandă desenată cu genericul „Citim și desenăm împreună cu pictorul Octavian Curoșu”.

În aceeași zi, la muzeu, va fi vernisată o expoziție cu cărți de bandă desenată din colecția mediatecii Alianței Franceze din Moldova și din colecția personală a pictorului-grafician Octavian Curoșu.

Cele două evenimente, la care vor participa elevi de la liceele „Aristotel” și „Prometeu-Prim” din Chișinău, se vor desfășura cu începere de la ora 15.00, în Sala galbenă, strada Alexei Mateevici, nr. 79, Muzeul Național al Literaturii Române.

Pictorul-grafician Octavian Curoșu are o vastă experiență de creare a benzilor desenate. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău (2011) și Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca (2015). În calitatea sa de ilustrator, Octavian Curoșu a activat în diverse companii și instituții din România și Republica Moldova. În anul 2018 a fost declarat câștigătorul Concursului de Benzi Desenate „România: 100 de ani de la Unire”, la care a participat cu lucrarea „7 veacuri în 100 de ani”.

Dates: 
Miercuri, 7 Februarie, 2024 - 15:00 to 18:00