GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Campania națională „Citim cu voce tare împreună”

Ziua Internațională a Cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni anual.
 
Campania inițiată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova este un exemplu de concentrare a efortului bibliotecilor din Sistemul Național de Biblioteci pentru a celebra impactul unic și forța lecturii cu voce tare. Ziua Internațională a Lecturii cu Voce Tare este inițiată de către organizația internațională LitWorld din anul 2010.
 
Campania națională „Citim cu voce tare împreună” este o mișcare de sensibilizare a cercurilor largi de cititori reali și potențiali, a instituțiilor info-documentare, a instituțiilor de învățământ, a părinților, a decidenților privind importanța lecturii cu voce tare, precum și a lecturii în general. având scopul de a evidenția importanța lecturii cu voce tare pentru a susține cunoașterea și educația ca drepturi fundamentale ale omului și asocia eforturile bibliotecilor, instituțiilor educaționale, comunităților pentru promovarea lecturii.
 
Programele de lectură inițiate de biblioteci mobilizează și consolidează comunitatea în sprijinul lecturii și a cunoașterii.
Încurajăm bibliotecile să se alăture campaniei prin:
• realizearea un program pentru o zi în bibliotecă, care ar promova activități de lectură cu voce tare și cărți în format audio;
• informarea și promovarea în rândul utilizatorilor bibliotecii despre programul special din data de 7 februarie 2024;
• crearea postărilor pe pagina de facebook a bibliotecii despre activitățile organizate în bibliotecă, utilizând hashtag-urile #WorldReadAloudDay #ZICI2024.
Dates: 
Miercuri, 7 Februarie, 2024 - 08:00 to 17:00