GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Diplomație culturală. „Poduri de Încredere” cu muzica lui Bach și Mozart pe ambele maluri ale Nistrului

Publicat:08.07.2024 - 11:46

În perioada 21-30  iunie  Moldovan National Youth Orchestra a desfășurat turneul muzical ce a avut rolul de a conecta, prin muzică, populația de pe cele două maluri ale Nistrului și de a promova casele de cultură cât și parcuri ce au fost renovate cu suportul Uniunii Europene.

Călătoria tinerilor mizicieni a cuprins pe lângă cele cinci concerte serale - vizite la 10 atracții turistice: pensiuni, afaceri locale, atracții turistice naturale, restaurate și valorificate cu susținerea partenerilor de dezvoltare.

„Ne bucură faptul să constatăm că oamenii reușesc să-și realizeze visele doar fiind solidari unii cu alții, iar satele noastre încă vibrează. Ne-am convins încă o dată că muzica este cel mai de încredere ambasador în realizarea diplomației culturale.” – menționează autorul proiectului, dirijorul Adriano Marian.

Peste 700 de oameni din 15 locații de pe ambele maluri ale Nistrului au asistat la concertele Moldovan National Youth Orchestra, fiind în premieră pentru toate locațiile prezența unui cvartet de corzi ce a cântat muzica lui Bach sau Mozart.

 

 

Ultimul concert în cadrul campaniei va avea loc pe 25 iulie, la Casa de Cultură din Holercani.

Partener general al proiectului: European Union in the Republic of Moldova, UNDP Moldova.

Parteneri: Agenția Națională pentru Tineret, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Swiss Cooperation in Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau, Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova, Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Moldova