GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Expoziție fotografică cu ocazia celei de-a 30-a aniversare a relațiilor diplomatice dintre Republica Slovacă și Republica Moldova

Expoziţia fotografică marchează cea de-a 30-a aniversare arelaţiilor diplomatice dintre Republica Slovacă şi Republica Moldova. Aceasta prezintă principalele capitole şi evenimente ale relaţiilor bilaterale dintre Slovacia şi Moldova, prietenia de lungă durată şi cooperarea fructuoasă dintre cele două state.

În ultimii 30 de ani, Slovacia și Moldova au construit relații puternice de dialog politic regulat, economic, comercial, cooperare pentru dezvoltare, schimburi culturale și universitare, precum și unele dintre vizitele oficiale și de lucru au fost efectuate la nivelul președinților, prim-miniștrilor  și  miniștrii afacerilor externe.Expoziția include câteva fotografii unice care demonstrează relația puternică și de lungă durată dintre Slovacia și Moldova. Acesta arată o cronologie a istoriei relațiilor bilaterale, inclusiv evenimente cheie, vizite oficiale și proiecte de dezvoltare și alte activități conexe. Vizitatorii vor putea afla despre evenimentele istorice care au modelat relația dintre cele două țări, inclusiv semnarea primelor acorduri bilaterale și despre înființarea Ambasadei Slovacei la Chișinău.

Partea integrantă a expoziției fotografice sunt panourile care prezintă povestea de succes a Slovaciei (1993 – 2023) care marchează cea de-a 30-a aniversare de la înființarea Republicii Slovace.Acestea sunt concentrate pe istoria bogată și moștenirea culturală a țării, precum și pe realizările sale în dezvoltarea politică, economică și socială din ultimele trei decenii, inclusiv pe integrarea euro-atlantică a țării.

Expoziția prezintă o serie de fotografii care oferă vizitatorilor o privire asupra călătoriei națiunii după divizarea fostei Cehoslovacie la statutul său actual de națiune independentă prosperă și responsabilă - Republica Slovacă.

Expoziția fotografică cu ocazia celei de-a 30-a aniversare a relațiilor diplomatice dintre Republica Slovacă și Republica Moldova și aniversarea a 30 de ani de poate fi vizitată între 21 martie – 6 aprilie 2023, în holul de la etaj a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A.

Dates: 
Marţi, 21 Martie, 2023 - 10:00 to Joi, 6 Aprilie, 2023 - 17:15
Content Images: