GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Gala Excelenței în Turism 2024

Publicat:10.07.2024 - 07:27

Ministerul Culturii și Instituția Publică Oficiul Național al Turismului anunță despre organizarea Galei Excelenței în Turism 2024  „Ziua Mondială a Turismului”, ce se va desfășura la 27 septembrie curent, în incinta Palatul Republicii, Strada Maria Cebotari 16, la orele 16:00.

Evenimentul este organizat conform calendarului Organizației Națiunilor Unite, în contextul marcării Zilei Mondiale a Turismului, declarată în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului, fiind marcată de către 160 de ţări, şase membri asociaţi şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) - agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Concursul reprezintă un proces de implicare publică activă, în cadrul căruia membrii societății civile sunt încurajați să depună și să propună nominalizări. Aceste nominalizări trebuie să se încadreze în următoarele categorii conform Regulamentului:

Categorii generale:

1.  Cea mai bună campanie de promovare a Destinației și/sau Atracției Turistice – se pot înscrie clipuri video de maxim 2 minute.

2.  Cea mai bună structură de cazare a anului - unitatea de cazare, bazată pe servicii, facilități și recenzii ale clienților.

3.  Cea mai bună structura de servire a mesei a anului– restaurante autohtone cu bucătărie tradițională, care devin în sine destinație prin experiențe gastronomice deosebite.

Categorii specifice:

1.  Atracții cultural-educativemuzee, evenimente, obiective arhitecturale, galerii sau situri istorice.

2.  Atracții eco-turistice - zone geografice sau localități diferențiate prin tezaurul natural valorificat prin eco-turism sau alte forme de turism în natură.

3.  Experiența Rurală a Anului - atracții turistice care promovează zona prin experiențe autentic rurale.

Categorii de nișă:

1.  Atracții de turism de aventură - Cele mai bune activități și experiențe de turism de aventură, cum ar fi drumeții, ciclism,  rafting, kayaking, SUPing.

2.  Atracții de oenoturism - Acestea implică podgorii deschise turiștilor, crame de vizitat, ateliere și alte locuri care oferă ocazia doritorilor de a degusta vinurile preferate și de cunoaște cultura și stilul de viață local.

3.  Atracții gastronomice - atracții sau obiective turistice ce devin în sine destinații prin experiențe gastronomice deosebite

Categorii de servicii:

1.  Ghidul de Turism - cel mai experimentat ghid de turism, bazat pe cunoștințe, abilități de comunicare și recenzii ale turiștilor.

2.  Agenția de Turism a Anului - agenție de turism cu notorietate în rândul turiștilor bazată pe pachetele oferite, servicii și satisfacția clienților

3.  Surse media//influenceri/blogheri - care promovează industria turistică din Republica Moldova.

Categorii speciale:

1.  Inovația Turistică a Anului - cea mai inovativă idee sau tehnologie implementată în domeniul turismului în Republica Moldova.

2.  Cel mai remarcabil proiect de dezvoltare durabilă în domeniul industriei turismului - cel mai remarcabil proiect turistic care susține comunitatea locală și mediul înconjurător.

3.  Lansarea Anului 2023-2024 - atracții sau obiective turistice care au fost lansate în perioada octombrie 2023-septembrie 2024.

 

Înscrierea se consideră completă după verificarea criteriilor de eligibilitate descrise mai jos:

ü  Entitatea este reprezentată de o persoană juridică definită ca participant, iar în cazul persoanei fizice - numele și prenumele acesteia;

ü  Participantul trebuie să desfășoare activitatea în domeniul turismului și industriei ospitalității sau în domenii conexe turismului din Republica Moldova pe parcursul perioadei: octombrie 2023-septembrie 2024;

ü  Participantul completează formularul de înscriere on-line plasat pe site-ul https://mc.gov.md/ sau pe una din rețelele de socializare (pagina de Facebook a Ministerului Culturii sau a Oficiului Național al Turismului al Republicii Moldova, ori/sau  pagina de Instagram sau Telegram a Oficiului Național al Turismului).

ü  Participantul acceptă să participe la sesiuni foto sau video pre-eveniment și post-eveniment. Aceste materiale pot fi plasate pe diverse platforme de promovare, atât online, cât și offline;

ü  Un criteriu de eligibilitate constituie și evaluarea reputației participantului/brand-ului prin prisma integrității și competenței profesionale, care poate crea conflict de interese sau aduce prejudicii imaginii Republicii Moldova și/sau Organizatorilor, precum și partenerilor.

 

Dacă vă regăsiți în una dintre categoriile menționate anterior, vă încurajăm să completați formularul: https://shorturl.at/Fq1Vd, până la data limită de 16 august 2024, iar în cazul în cazul în care întâmpinați dificultăți sau aveți nevoie de suport, nu ezitați să ne contactați pentru asistență la e-mailul: office@turism.gov.md .