GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a participat la festivitatea de inaugurare a noului an de studii la Universitatea de Stat din Bălți

Publicat:05.09.2017 - 18:57

La invitația conducerii Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc a participat la festivitatea de inaugurare a anului universitar 2017-2018.

 

Evenimentul a avut loc la data de 4 septembrie, curent, în incinta Teatrului Național “Vasile Alecsandri”, în prezența mai multor oficiali, a studenților, masteranzilor, doctoranzilor și personalului didactic al instituției.

 

În cadrul festivității, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc a făcut referire la istoria Universității care a pregătit cadre didactice foarte bune, profesori dedicați care și-au adus aportul considerabil la formarea mai multor generații de studenți de pe întreg teritoriul țării. Oficialul a apreciat Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălți drept centrul educațional și cultural al regiunii de nord al țării. Totodată, ministrul a îndemnat conducerea Universității să pună accent pe specialitățile de pregătire a cadrelor didactice.

 

După ceremonie, Monica Babuc s-a familiarizat cu condițiile de activitate a instituției.

 

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este o instituție de învățământ superior din republica Moldova care activează mai bine de 60 de ani. Instituția a dobândit prin realizările sale o reputație de seamă, atât pe plan național cât și internațional, instruind specialiști calificați care activează în diverse domenii ale învățământului, științei și economiei naționale.