GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Premieră! Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova

Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova organizează Gala Premiilor UAP.

Evenimentul are loc în cadrul vernisajului Expoziţiei-Concurs Salonul Național de Artă Contemporană, ediția I-a, la Centrul Expozițional Constantin Brâncuși din Chișinău, pe 9 noiembrie la ora 16:00.

Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova este o premieră pentru comunitatea artistică din Republica Moldova și este organizată în cadrul Expoziţiei-Concurs Salonul Național de Artă Contemporană.

Atât Gala Premiilor UAP, cât și Salonul Național de Artă Contemporană sunt la prima ediție și sunt consacrate aniversării a 120-a a UAP – continuitoarea firească a primei Societăți a Amatorilor de Arte Frumoase din Basarabia, înființate la 1903.

„Ne-am propus să inițiem un nou proiect expozițional în care să apreciem cele mai valoroase creații ale membrilor titulari și stagiari ai UAP din Republica Moldova, elaborate pe parcursul unui an (noiembrie 2022 – octombrie 2023), să nominalizăm și să premiem artiștii cu performanțe profesionale deosebite și participări expoziționale semnificative, care s-au integrat armonios în activitatea culturală națională și internațională” – a declarat Florina Breazu, presedintă a Uniunii Artiștilor Plastici din RM.

Expoziția va aduna într-o competiție artistică toate genurile de artă plastică (pictură, sculptură, grafică, artă decorativă aplicată și critică de artă) pentru aprecierea și susținerea efortului artiștilor locali în procesul de sincronizare cu tendințele artistice contemporane.

Expoziția cuprinde 118 lucrări de artă: pictură, grafică, sculptură și arte decorative, executate în diverse tehnici și materiale a 96 de membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Lucrările vor fi expuse la CE Constantin Brâncuși, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 3, în perioada 09 – 26 noiembrie 2023.

Dates: 
Joi, Noiembrie 9, 2023 - 16:00 to 18:00