GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Proiectul UE Twinning

Publicat:09.09.2021 - 09:12

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a beneficiat de oportunitatea de a implementa, pe parcursul a 26 luni, Proiectul Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova, prin păstrarea și protecția acestuia”.  Proiectul a fost lansat în septembrie 2017 și se va finaliza la jumătatea lunii noiembrie 2019.  

 

Pe parcursul acestei perioade, reprezentanții Ministerului și ai agențiilor subordonate ( Agenția Națională Arheologică și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor) au colaborat cu colegi din cadrul Ministerului Italian al Proprietății Culturale, Activităților și Turismului precum și alți experți din țările UE, în scopul obținerii rezultatelor obligatorii setate în cadrul proiectului. 

 

Proiectul Twinning include câteva direcții de acțiune, grupate în 4 Componente. 

 

Mai jos găsiți informații despre activitățile și realizările acestui proiect, precum și rapoartele elaborate pe parcursul acestei perioade,  pentru informare și comentarii. 

 

MECC acceptă comentarii și propuneri cu referire la prezentele rapoarte în scopul bunei desfășurări a  activităților de viitor.