GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Campania Națională NeamPornit 2023

Publicat:J, 01/19/2023 - 22:59

Campania Națională NeamPornit 2023

Campania Națională NeamPornit continuă și anul acesta!

Perspectivele de dezvoltare și promovare a campaniei naționale „NeamPornit” în anul 2023, precum și oportunitatea extinderii acestea în România prin intermediul căreia se va impulsiona dezvoltarea acestei ramuri în ambele țări au fost discutate miercuri, pe 18 ianuarie, în cadrul întrevederii Secretarului de Stat, Andrei Chistol cu Directorul General Adjunct al Agenției de Investiții, Ion Iordachi și reprezentanții echipei, care vor implementa desfășurarea campaniei din acest an.

În cadrul întrevederii, Secretarul de Stat a reiterat importanța pe care o acordă Ministerul Culturii dezvoltării turismului intern și receptor prin dezvoltarea de produs, promovarea destinațiilor turistice din toate regiunile, subliniind astfel necesitatea valorificării potențialului turistic al localităților noastre pe acest segment. De asemenea oficialul a reiterat rolul festivalurilor și evenimentelor din regiune, ce necesită a fi incluse pe agenda campaniei.

În acest an, campania va fi susținută de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Agenția de Investiții și vine cu noi elemente de promovare în susținerea destinațiilor turistice din regiune. Echipa, care va implementa realizarea acesteia, e formată din bloggeri, jurnaliști, fotografi,  dar și specialiști în domeniu turistic.

Amintim, campania NeamPornit a fost lansată în anul 2020 pentru  a susține și promova produsul turistic național. În anul 2022 campania a atins peste 100 obiective din circa 30 de localități.