GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Destinații

Publicat:03.08.2022 - 15:25

Nordul Moldovei

Descoperiți Nordul Moldovei cu natură spectaculoasă și monumente arhitecturale pline de istorii. Peștera de la Criva, cel mai nordic punct al țării la Naslavcea, conace și bisericile vechi de la Drochia, Bocancea, precum și parcul Țaul merită o vizită. Iar dacă, vi se face dor de puțină gălăgie, treceți pe la Soroca – capitala romilor din Moldova.

 

Centrul Moldovei

Descoperiți centrul Moldovei pentru aventuri cu doze mici  de adrenalină sau oeno-gastronomice. Adăugați la asta și o porție de spiritualitate de la vechile noastre mănăstiri. Puteți face hiking și biking în Plaiul Fagului, prin Codrii Moldovei, rock climbing la Orheiul Vechi sau kayaking pe Nistru. Tot la Orheiul Vechi, în satele Butuceni și Trebujeni, bucurați-vă de o masă tradițională cu vin bun. În satul Clișova Nouă opriți-vă pentru a admira cum se confecționează covoarele la războaie tradiționale de la Centrul Rustic Art. Tot în centrul Moldovei puteți vizita câteva vinării extraordinare precum Chateau Vartely sau pivnițele de la Brănești, unde puteți lua masa în interiorul unei stânci.

 

Sudul Moldovei

Amatorii descoperirilor oeno-culinare, etno-culturale și naturale, mergeți în sudul Moldovei! Aici veți găsi o multitudine de destinații interesante de explorat. Vreți să aflați cum e la gust o gozleme, shurpa sau un miel la rotisor cu un pahar bun de vin? Mergeți în Gagauzia! Descoperiți costumele, tradițiile extraordinare și gastronomia acestei etnii, cu o populație de peste 135 mii locuitori. Vizitați mica vinărie de familie Kara Gani din Vulcănești, precum și pensiunea Sofrasi din satul Congaz. Mergeți în Slobozia Mare, din raionul Cahul, unde lacul Beleu vă va fascina cu diversitatea de păsări și nuferi. Poate aveți noroc și prindeți pelicanii și flamingo care vin aici să petreacă vara. În satul Văleni din Cahul vă puteți opri la Muzeul Pâinii, unde veți cunoaște istoria pâinii festive din Moldova și veți gusta o plachie din pește proaspăt prins. Iar dacă obosiți și căutați un pahar de vin bun cu o mâncare delicată, iar apoi un loc de dormit confortabil, mergeți în satul Crocmaz, la Vinăria Etcetera.

 

Orașul Chișinău

Capitala Moldovei este o destinație bună de început explorarea Moldovei. Aici veți găsi cea mai variată ofertă de hoteluri, restaurante, vinoteci, muzee și săli de spectacole. Orașul se remarcă prin cele peste 23 de lacuri, nenumărate parcuri, clădiri din secolul al XIX-lea și muzee interesante. Istoria orașului își are originea în anul 1436, fiind influențat de-a lungul anilor de multiple națiuni, în special otomani, români și ruși. Chișinăul este centrul comercial, cultural și social al Republicii Moldova, cu o populație de aproape 790,000 de oameni, iar alți circa 200,000 de oameni vin în oraș în fiecare zi pentru muncă și divertisment. Municipiul Chișinău, inclusiv suburbiile sale, acoperă o suprafață de 635 km pătrați.