Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Culturii

A A A

Aplică la proiectele
Culturale / Editoriale

Rezultate

Ministrul Prodan a discutat cu Ambasadorul Chinei în Republica Moldova

Publicat:M, 11/22/2022 - 16:47

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a avut astăzi o întrevedere cu E.S. Yan Wenbin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

 

Potrivit E.S. Yan Wenbin, relațiile moldo-chineze s-au dezvoltat în permanență într-o manieră stabilă, colaborările în diferite domenii, inclusiv cultural,  fiind susținute și încurajate.

 

Oficialii au reiterat interesul pentru valorificarea oportunităților de colaborare în domeniul turismului, punctând în agenda culturală națională evenimente cu tradiție și de interes pentru turiștii din toată lumea, inclusiv din China, printre care Festivalul Internațional „Mărțișor”, Festivalul de Muzică Clasică în aer liber „DescOperă”, Festivalul de operă și balet „Maria Bieșu”, Festivalul Vinului ș.a.

 

Sergiu Prodan a mai spus că relațiile dintre cele două țări, pe parcursul a 30 de ani, au menținut o bună tendință de dezvoltare, consolidând astfel parteneriate durabile, în beneficiul culturii ambelor popoare.

 

Părțile au convenit impulsionarea colaborării celor două țări în sectorul turismului, dar și preluării noilor tehnologii în domeniul industriei creative și a cinematografiei.