GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

„Doina Cornea – Doamna din spatele ferestrei” - expoziție și lansare de carte

Fundaţia Doina Cornea din Cluj-Napoca, România, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei şi Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului din România, organizează miercuri, 3 iulie 2024, ora 18:00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, vernisajul expoziţiei „Doina Cornea – Doamna din spatele ferestrei”.

Expoziţia a fost pregătită de curatorul Ileana Cornea, critic de artă, împreună cu Jean Luc Lemerre, arhitect, şi Leontin Horaţiu Iuhas, preşedintele Fundaţiei Doina Cornea, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei.

La șase ani de la trecerea în neființă a Doinei Cornea, dorim să deschidem o fereastră prin care vizitatorii să o poată vedea în toată complexitatea ei: ca mamă, profesor, om politic, artist și scriitor. Exponatele din cadrul acestei expoziții vor ilustra fiecare dintre aceste fațete ale Doinei Cornea.

În cadrul expoziţiei vor avea loc două evenimente:

·       4 iulie, ora 18:00 – Lansarea romanului „Păturica roz” de Marius Balo, organizată de Editura Litera.

·       5 iulie, ora 18:00 – Evenimentul „Noi perspective în căutarea victimelor comunismului”, susținut de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR), departament al Fundaţiei Doina Cornea.

La aceste evenimente vor participa Emil Constantinescu, ex Preşedinte al României, Marius Oprea (coordonator CICCR), istoricii și arheologii Paul Scrobotă, Horaţiu Groza, Gabriel Rustoiu și Ramona Mocanu.

Expoziţia „Doina Cornea – Doamna din spatele ferestrei” va putea fi vizitată între 3-28 iulie 2024, în sala 1 a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Chișinău, str. 31 August 1989, 121A.

Dates: 
Miercuri, 3 Iulie, 2024 - 18:00 to Duminică, 28 Iulie, 2024 - 17:00