GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

„Konvulsii” la Bălți! Teatrul „Vasile Alecsandri” invită publicul la o nouă premieră

La nici o săptămână de la premiera „Tema pentru acasă”, pe 28 iunie, într-un format neconvențional pe peronul Gării Feroviare din Bălți, pe 4 iulie, Naționalul „Vasile Alecsandri” invită la o nouă premieră, „Konvulsii”, montat după autorul britanic Mike Bartlett, de regizorul Mihai Panaitescu.

Din prezentarea spectacolului:

„O piesă care scutură din temelii percepțiile noastre despre control și intimitate.

Într-o corporație aparent obișnuită, regulile sunt stricte și viața personală nu mai există. Emma, o angajată dedicată, se confruntă cu managerul ei într-un șir de întâlniri tensionate și tulburătoare. Pe măsură ce interogatoriile devin din ce în ce mai intruzive, limitele dintre profesional și personal se estompează, dezvăluind un sistem corporatist care controlează fiecare aspect al existenței umane.

O dramă contemporană de excepție: Mike Bartlett aduce în prim-plan teme relevante și actuale despre etica muncii și invadarea intimității.”

Mihai Panaitescu, regizor de teatru și film: „Această piesă, Konvulsii, este importantă, din punctul meu de vedere, pentru că ridică un semn de întrebare. Un semn de întrebare pe care trebuie să ni-l punem toți: ce se întâmplă cu noi, ce se întâmplă cu viața noastră, ce se întâmplă cu demnitatea noastră, ce se întâmplă cu relațiile noastre la serviciu și nu neapărat, presiunile care se fac asupra noastră, până unde putem merge cu compromisuri, cât putem sacrifica din viața personală.”

În spectacol joacă trei actrițe de la naționalul  bălțean: Irina Țăruș, Maria Macovei și Alisa Popa.

Potrivit Inei Ilașciuc-Ungureanu, directoare generală a Teatrului Național „V. Alecsandri”, spectacolul s-a montat la Deva, actrițele s-au deplasat în România: „ Venim cu un produs nou. Poate controversat, dar totuși este despre demnitatea noastră umană, despre demnitatea fiecărei persoane, pentru că asta contează: să ținem capul sus, dârji și să nu permitem să ni se treacă în viața personală.”

Alisa Popa, actriță: „A fost ceva foarte frumos. N-am mai fost să montez în alt teatru, mai mult ca atât în România. A fost o experiență interesantă, am muncit, am muncit mult pentru ca să ajungem la un rezultat foarte bun. Sper să avem priză la spectatori. Sper să mai montăm.”

Veniți și descoperiți puterea teatrului pentru a putea reflecta asupra celor mai profunde aspecte ale vieții moderne!

Dates: 
Joi, 4 Iulie, 2024 - 18:00 to 19:30