GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

MINISTERUL CULTURII

A A A

Ministrul Sergiu Prodan: „Vă îndemn să citiți, împreună cu copiii voștri și cu întreaga familie”

Publicat:07.02.2024 - 19:38

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a avut astăzi o experiență neobișnuită, dar și îmbucurătoare. De Ziua Internațională a Cititului Împreună - sau cu voce tare -, marcată în fiecare an la început de februarie, ministrul le-a citit copiilor care-și petrec după-amiezile la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din capitală câteva fragmente din povestea „Prostia omenească” de Ion Creangă.

Componenta neobișnuită a acțiunii a venit de la formatul cărții care, deși aparține literaturii clasice, este adaptată și editată în format de benzi desenate. Alegerea nu fost întâmplătoare, tema Zilei Cititului Împreună din acest an fiind tocmai lectura cărților de benzi desenate. Îmbucurătoare a fost, potrivit ministrului, audiența - una excepțională, cu zeci de copii cu ochi curioși, minți agere și cu o nestăvilită dorință de a cunoaște și a descoperi lumea, cu întrebări impresionante prim maturitatea și profunzimea lor, sunt dovada că ne crește o generație cu un mare potențial.

„Am revenit de la bibliotecă mai optimist și mai încrezător în viitorul nostru ca neam și societate. Pentru că o societate care citește este o țară educată, iar o țară educată are viitor. Să transformăm lectura într-o tradiție în fiecare casă este și scopul Zilei Naționale a Lecturii și al Campaniei Naționale de Lectură 2024, al cărei start l-am dat astăzi”, a spus ministrul Culturii.